Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2011 11:04 - За мнение??? ББ
Автор: tourbg Категория: Други   
Прочетен: 294 Коментари: 0 Гласове:
0



Борисов: Синдикатите да не дърпат дявола за опашката, защото има много лумпени

 

Много разчитам на синдикатите да не прекаляват с дърпането на дявола за опашката, защото и те самите няма да могат да контролират ситуацията после. Има много лумпени в държавата. Това коментира в интервю за ТВ 7, премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос, свързан с протестите в страната. Той определи ситуацията със синдикалните протести срещу предлаганата пенсионна реформа на тази, в която майка води детето си на имунизация, а то се дърпа и плаче, защото ще го боли, но тя знае, че това ще го предпази от тежко заболяване след 20 години.

Като дойде половин България да протестира ще ни сменят и ще дойдат тези, които са направили дупките в бюджета. Така както след Виденов се хапаха всички с 3 долара заплата. Така премиерът илюстрира ситуацията, ако протестите нараснат лавинообразно. На въпрос дали не се шегува на тема "оставка" на правителството, премиерът обясни, че "никой разумен лидер на партия не би искал в тази криза да управлява сам. Защото с всяко съсловие влизаме в конфликт в момента".

Той обвини в "абсолютна лъжа" синдикатите, че с тях не са обсъждани идеите на правителството за пенсионната реформа. Това е станало на разпадналата се тристранка, водена от самия Борисов. "Три пъти им се помолих да ме изслушат. И сега чувам, че тези хора недоволстват, че не сме обсъждали с тях." Премиерът допълни, че тогава са били съобщени общо 7-8 мерки, сред които и криминализиране на неплащането на осигуровки.

По думите му първоначалният вариант за пенсионна реформа, предлаган от вицепремиера Дянков, е бил точно за вдигане на пенсионната възраст с по четири месеца през следващите 3 години.

"Казах им на депутатите и на Изпълнителна комисия – дали е 4 месеца или една година, шумът ще бъде един и същ. Да го направим с една година и ще видите, че и на 4 месеца ще се радват", самоцитира се премиерът.

И тъй като тази реформа не е направена по-рано, сега всяка година милиарди левове се оставят в НОИ и затова България е последна и в инфраструктура, и във всичко останало, обясни премиерът. Като отидем в чужбина и ахкаме за всичко направено там, у нас отиват в пенсионната система, допълни той.

По повод оповестения доклад на "Трансперънси интернешънъл", че България е най-корумпираната страна в ЕС, премиерът посочи, че от новия правосъден министър разбрал, че тези данни се базират на усещането на хората. Така според Борисов щом усещането на хората е такова, значи това е факт. "И мен да ме запитат ще кажа, че в някои системи усещането ми е, че има корупция", каза премиерът. Той обаче посочи, че "българите сме такива хора, че сами обичаме да се самобичуваме, да се обявяваме колко сме зле, колко сме нещастни, колко сме корумпирани".





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tourbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14031
Постинги: 5
Коментари: 2
Гласове: 5
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930